Hedging, Ce Înseamnă ​Strategia Hedging?, Long Hedge, Short Hedge

Strategia Hedging # Ce Înseamnă ​Hedging? # Long Hedge # Short Hedge.

Hedging-ul reprezintă o strategie ce presupune angajarea unei poziții de piață futures, total opusă cu cea angajată pe piața spot. Scopul acestei strategii este de a reduce la cât mai mult riscul mișcării instrumentului financiar tranzacționat, indiferent de direcția acestei mișcări.

Strategia Hedging în tranzacționarea la bursă

Există două tipuri de strategii Hedge:

  • Long Hedge: care se aplică împotriva creșterii prețului unui instrument financiar;
  • Short Hedge: care se aplică împotriva scăderii prețului unui instrument financiar.

Hedging-ul mai poate fi privit și ca o poliță de asigurare. Această poliță este ca un compromis făcut de investitor pentru a reduce riscul investițional. Există șansa ca această poliță să nu fie de folos niciodată dacă nu are loc un eveniment deosebit și, de asemenea, costul investiției în strategia Hedging se adună treptat treptat și dacă această strategie nu se ivește momentul în care această investiție să vină în ajutorul investitorului, atunci această sumă de bani plătită reprezintă o pierdere. Pe de altă parte, la fel ca în cazul unei asigurări de tip CASCO sau de sănătate, preferi să plătești la un anumit interval de timp o anumită sumă decât să pierzi tot ce ai în cazul unui eveniment nefericit.

Cât de des folosit este hedging-ul?

Strategia hedging este una din cele mai utilizate strategii de către investitorii care doresc să-și protejeze capitalul.

Există și conceptul de hedge fund, sau fondul de hedging care este un fond de investiții speculative, în diferite active. Pentru constituirea acestui fond se folosesc tehnici complexe menite să gestioneze riscurile investiționale.

La fel ca fondurile de investiții, fondul de hedging este administrat de o societate de investiții, însă este total diferit de fondurile mutuale în primul rând pentru că nu poate fi făcut accesibil publicului larg, ci doar anumitor investitori.

Hedge tradus mot-a-mot înseamnă a acoperi, exact lucrul pe care îl face această strategie cu instrumentele financiare în care a investit un investitor. Conceptul nu este nou, ci exită de mai multe decenii, în special în țări dezvoltate precum Statele Unite ale Americii, unde s-a dezvoltat pe măsură ce s-a dezvoltat și complexitatea strategiilor investiționale de acolo.

Cine poate folosi hedging-ul?

Hedging-ul poate fi folosit deopotrivă de companii și de persoane fizice care investesc în instrumente financiare și este de două tipuri:

  • hedigng valutar
  • hedging de portofoliu

Hedging-ul valutar este preferatul companiilor care se ocupă cu importuri sau exporturi. Prin acest tip de hedging aceste companii se protejează de deprecierea monedei naționale, depreciere care poate afecta în mod negativ plățile sau încasările. Cursul valutar este foarte volatil și uneori, această volatilitate poate afecta profitabilitatea societăților într-un mod negativ.

Atunci când fac hedging valutar, companiile care aplică această strategie angajează poziții pe piața futures opuse față de pozițiile pe care le dețin pe piața cash denumită și spot, asta ca să se protejeze în cazul în care prețul va avea o evoluție negativă pe cea din urmă piață.

Dacă o companie achiziționează pe piața futures contracte de o valoare egală cu cele pe care le deține pe piața cash, atunci ea nu face altceva decât să se asigure de fixarea cursului la un anumit curs de schimb pe care îl preferă. Dar trebuie să plătească totuși valoarea contractelor futures, pe care o poate considera ca o primă de asigurare.

Când vorbim pe de altă parte de hedging de portofoliu, ne referim la protecția unui portofoliu investițional împotriva unei evoluții nefavorabile ale activelor pe care le cuprinde portofoliul respectiv. Acest tip de hedging protejează un investitor care deține în portofoliul său active pe care nu dorește să le vândă.

Pentru a se proteja de deprecierea cursului valutar, un investitor care apelează la hedging de portofoliu investește în aceeași cantitate de contracte pe piața piața futures pe care o deține deja și pe piața spot.

În loc de hedging, mai poți opta și pentru diversificarea portofoliului pe principiul: nu pune toate ouăle într-un singur coș. Warren Buffet, o celebritate cu renume mondial în rândul amatorilor de investiții și profesioniștilor, spunea cândva în 2017: Gândește-te la bani ca la un joc pe care îl ai de jucat multă vreme de acum încolo. Iar prin hedging și alte metode de protecție a portofoliul un investitor poate simplifica puțin regulile acestui joc.

Ce Înseamnă ​Hedging

sugestii pentru scalping, Robot de tranzactionare KEPA GOLD (PRO) Trading Bot, Scalpingul Forex, Strategii de tranzacționare, Dogs of the Dow
KEPA GOLD PRO

1,988 EURO*

+ TVA / licenta

Adagă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top