Ce este Bitcoin

Bitcoin # Ce este Bitcoin? # Portofel Bitcoin # Tranzacție Bitcoin # Mineritul Bitcoin.

Ce este Bitcoin?

Nu doar investitorii, ci majoritatea oamenilor din ziua de azi sunt familiarizați cu termenul de Bitcoin. În prezent, acest subiect este atât de fierbinte și de discutat în rândul celor care vor să câștige averi fabuloase peste noapte, dar și a celor care vor să-și protejeze banii de inflație și alte pericole.

Fără să intrăm în date tehnice, cel mai important lucru de reținut în legătură cu Bitcoin este faptul că primul pas pentru a intra în posesia unei astfel de monezi este instalarea unui portofel virtual pe un terminal conectat la internet. Acest portofel îți generează adrese ori de câte ori vrei să efectuezi o plată în Bitcoin și funcționează într-un mod similar cu o adresă de email, cu singura excepție că fiecare adresă Bitcoin trebuie folosită o singură dată.

În ce constă soldul unui portofel Bitcoin?

Soldul unui portofel Bitcoin este un lanț de blocuri, mai exact un registru public comun, pe care este bazată întreaga bază de date. Toate tranzacțiile care primesc undă verde, sunt incluse în acest lanț de blocuri. De aceea, portofelele Bitcoin pot calcula soldurile celorlalte portofele verificând dacă un utilizator poate într-adevăr suporta sau nu o tranzacție. Criptografia este cea care asigură integritatea și ordinea cronologică a lanțului de blocuri.

Cum se efectuează o tranzacție Bitcoin?

Când un utilizator al unui portofel Bitcoin efectuează o tranzacție are loc de fapt un transfer de valoare între două portofele Bitcoin incluse în lanțul de blocuri. Pentru a semna tranzacțiile, portofelele Bitcoin păstrează o cheie privată care are rolul de a semna tranzacțiile, fiind în același timp și o dovadă a faptului că tranzacția a avut loc.

Ce este Bitcoin

Cheia privată are și rolul de a proteja o tranzacție împotriva alterării, fiind astfel un element de securitate.

Pentru ca o tranzacție să fie confirmată de către rețea durează în jur de 10 minute. Acest proces de autorizare se numește minat.

Ce este de fapt mineritul monedelor Bitcoin?

Cu siguranță ai auzit de nenumărate ori până acum despre minat sau minerit în conversațiile despre Bitcoin. Procesul denumit astfel este de fapt un sistem consensual distribuit care se utilizează pentru a confirma tranzacțiile dintre portofelele Bitcoin.

Minatul impune lanțului de blocuri o ordine cronologică care protejează neutralitatea rețelei, dar și permite terminalelor din rețea să cadă de comun acord în legătură cu condițiile sistemului.

Orice tranzacție, pentru a putea fi confirmată, trebuie să fie inclusă într-un bloc definit prin reguli criptografice foarte stricte care este la rândul său verificat de rețeaua Bitcoin.

Regulile sunt foarte importante pentru că în lipsa lor blocurile anterioare ar putea fi modificate astfel încât toate blocurile anterioare lor să devină invalide.

Poți privi minatul și ca pe o loterie competitivă. în care fiecare individ poate adăuga noi blocuri, în mod consecutiv, în lanțul de blocuri, dar fără a controla ce este inclus deja în lanț sau să înlocuiască părți din lanț.

De ce este Bitcoin atât de popular?

Tranzacțiile Bitcoin au căpătat atât de multă popularitate pentru că nu necesită nicio permisiune și nu sunt îngrădite de niciun fel de granițe. Software-ul necesar lor, respectiv portofelele digitale, pot fi instalate de către oricine din întreaga lume, direct pe propriul terminal.

Mai mult, tranzacțiile Bitcoin sunt anonime. Nu ai nevoie de niciun fel de ID pentru a efectua o tranzacție în monede Bitcoin și nici de o infrastructură financiară bine dezvoltată.

Tranzacțiile Bitcoin sunt și private. Dacă știi cum să le efectuezi, tranzacțiile Bitcoin sunt cel mai sigur mod de plată.

Încă o caracteristică importantă a tranzacțiilor Bitcoin mai este și viteza lor. Așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, nu durează decât 10 minute pentru ca o tranzacție Bitcoin să fie verificată, datorită faptului că datele folosite circulă foarte rapid, prin intermediul internetului.

Iar toate aceste avantaje vin cu un preț foarte mic. De fapt, tranzacțiile Bitcoin sunt printre cele mai accesibile tipuri de tranzacții, cu toate că pot fi efectuate oricând, 24 de ore pe zi, 365 de zile pe an.

Și nu în ultimul rând, la fel ca și atunci când plătești cu bani gheață, tranzacțiile Bitcoin sunt ireversibile, dar utilizatorul lor este protejat de activități frauduloase.

Roboți de tranzacționare criptomonede

Vizitează site-ul kepa.ro și verifică ofertele pentru roboții de tranzacționare criptomonede și Bitcoin.

Citește ➡️ Avantajele roboților de tranzacționare și află cum poți câștiga bani online folosind roboții de tranzacționare automată.

KEPA CRYPTO

1,988 EURO*

+ TVA / licenta

Permite utilizarea algoritmului pe 1 (unu) cont de tranzactionare si 2 (două) cryptomonede.

Ce mineritul Bitcoin?

Adagă Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Scroll to Top